leferink

Samenwerkingspartners

Fysiotherapie is een breed vak, waarbinnen veel specialisaties mogelijk zijn. Denk alleen maar eens aan kinderfysiotherapie of sportfysiotherapie. Onze praktijk heeft als basis de methodiek van Marsman, gericht op manuele therapie. Daarnaast bieden wij haptotherapie aan. Daar waar specialistische kennis nodig is, zoeken wij contact met collega’s. Het kan dan gaan om specialismen binnen ons eigen vak, maar ook om expertise die van belang is voor een gezond leef- en beweegpatroon.

We werken samen met partners die eenzelfde visie hebben als wij en waarmee wij een persoonlijke klik hebben. Hieronder leggen wij uit waarom we graag met hen samenwerken. Ook stellen zij zichzelf graag aan je voor.

Logo-dink

www.dinkkinderfysio.nl


Wij over DINK kinderfysio
Bij het behandelen van kinderen en jongvolwassenen kunnen er verschillende zaken meespelen in het ontstaan van de klachten. Ons specialisme is gericht op de orthopedische kant van de klachten, waarbij we de samenwerking met DINK hebben gezocht voor expertise over specifieke problematiek bij kinderen en jongvolwassenen. Door regelmatig samen kinderen te onderzoeken, vullen we elkaar aan in kennis en kunde. Doordat DINK eenzelfde visie op behandelen heeft als ons, sluit dit naadloos aan.

DINK kinderfysio over ons
Kinderfysiotherapie is onderdeel van een totaalplaatje, waarbij ouders de belangrijkste personen zijn in het leven van hun kind. Goede samenwerking met andere professionals is essentieel om het kind een stap verder te brengen. Daarom werken wij graag samen met Leferink Fysiotherapie wanneer het gaat om specifieke orthopedische klachten. Tevens kunnen problemen bij kinderen veel vragen van ouders. In sommige gevallen kan haptotherapie ouders hierbij ondersteunen in het versterken van hun relatie met het kind.

Logo-dink

 www.fysio-cure.nl

Wij over Fysio Cure
Doen waar je goed in bent, dat is iets waar wij als praktijk voor staan. Met name de patiënt als geheel bekijken en proberen zijn of haar beperking zo goed mogelijk te behandelen om zo een optimaal resultaat te behalen en te behouden. Bij bepaalde klachten is het van belang om naast de interventie bij ons een gecontroleerd oefenprogramma te volgen voor goed herstel. Door de samenwerking met Sven hebben we een partner gevonden die naadloos aansluit bij onze eigen behandelvisie. Hij neemt het stokje van ons over wanneer dit noodzakelijk blijkt te zijn en begeleidt iemand dan verder naar een optimaal resultaat. Ook vanuit de haptotherapie is het soms wenselijk om iemand meer vertrouwen en stevigheid te laten ervaren in het eigen lichaam, en hiervoor is goede begeleiding essentieel. Hierin hebben we elkaar goed gevonden.

Fysio Cure over ons
Together Each Achieve More, dat is waar TEAM voor staat. Bij ons staat de patiënt met de hulpvraag centraal en wij beschikken over een TEAM van specialisten dat hem of haar daarbij de juiste zorg verleent. Ons uitgangspunt is dat lichaam en geest in balans dient te zijn, net zoals Ying en Yang elkaar in balans houden. Wij hebben in Leferink Fysiotherapie en Haptotherapie een praktijk gevonden waarbij we samen deze balans voor u kunnen realiseren. Onze visies en werkwijze passen goed bij elkaar, op elkaar en naast elkaar. Daardoor kunnen wij u, in onze ogen, optimale zorg verlenen en leert u beter bewegen. Immers, op het moment dat u mentaal sterk  bent en voldoende stabiliteit hebt, kan uw lichaam weer in beweging komen. Dat is tevens het moment waarop u vanuit Leferink naar onze praktijk komt. In nauw overleg gaan we vervolgens werken aan de volgende stap in uw herstel.

Logo-dink

www.jvanderweide.nl


Wij over praktijk Jeroen van der Weide
Vanaf het allereerste begin van beide praktijken deelden we eenzelfde visie op fysiotherapie. Daarmee ontstond er ook gelijk een basis voor samenwerking. Vanwege de overeenkomsten, maar ook door de toevoeging van specifieke kennis over en weer, maken we regelmatig gebruik van elkaars expertise. Dat doen we regelmatig via een zogeheten ‘second opinion’. Dit vinden wij een prettige manier van kritisch zijn op het eigen onderzoek en (be)handelen.

Praktijk Jeroen van der Weide over ons
We zien het als onze taak om ervoor te zorgen dat iedere patiënt bij de voor hem meest geschikte behandelaar terecht komt. Soms kunnen klachten in stand worden gehouden door langdurige stress of een aanhoudend gevoel van niet lekker ‘in je vel’ zitten. Om hierin goed te kunnen differentiëren, werken we al vele jaren samen met de praktijk voor haptonomie en fysiotherapie van Matthijs Leferink in Denekamp. Vanuit een gelijke visie op fysiotherapie en het ontstaan van gezondheidsproblemen maken we regelmatig gebruik van elkaars expertise.