leferink

Haptotherapie

Wanneer je emotioneel uit balans bent, dan heeft dat invloed op je gehele functioneren. Zowel in je dagelijkse werkzaamheden, in je contact met anderen als op je lichaam. Het is soms moeilijk om weer in balans te komen, want hoe ga je om met gevoelens en emoties? Hoe kom je in contact met jezelf, zodat je weer goed kunt functioneren in je dagelijks leven? Haptotherapie helpt je daarbij. Het is een begeleidingsvorm, waarbij de tastzin centraal staat. Door gebruik te maken van aanrakingen, kom je in contact met je lichaam en ervaar je zelf hoe bepaalde (stress)factoren invloed hebben op jou als mens. Samen met ons als therapeut ga je gevoelens als angst, boosheid, verdriet en plezier onderzoeken en leer je hoe je op dergelijke emoties reageert. Door je verhaal te doen, kom je tot jezelf en kun je werken aan je herstel. Dat resulteert vaak ook in meer zelfvertrouwen, meer kracht om voor jezelf op te komen en een beter contact met je omgeving. Je leert als het ware weer te vertrouwen op jezelf en weet beter welke rol je in wilt nemen in de wereld om je heen.

Vertrouw je gevoel

Als we vertrouwen hebben in elkaar en je durft je open te stellen voor je emoties, dan kunnen we met elkaar de oorzaak van je lichamelijke of emotionele klachten aanpakken. De behandelingen die je bij ons volgt, zijn veelal een combinatie van gesprekken en fysieke handelingen. Door aandacht te schenken aan zowel je emoties als je (lichamelijke) klachten, kom je eerder tot herstel en dus weer in balans. Naast het voeren van gesprekken, ga je ook aan de slag met ervaringsoefeningen. Door te ervaren, merk je welke situaties invloed hebben op je emoties. Denk bijvoorbeeld aan het benaderen van mensen binnen je persoonlijke sfeer. Wanneer vind je het niet meer prettig als iemand te dichtbij komt? En welke aanrakingen voelen wel goed en welke niet? Afhankelijk van je klacht, leer je te ontdekken wat weerstand bij jou veroorzaakt en hoe je lichaam reageert op situaties. Tot slot werken we ook met behandelingen op onze behandelbank om je klachten te verminderen

Langdurig herstel
Als blijkt dat deze aanpak voor jou werkt, dan investeer je in een langdurig herstel. Je voorkomt door deze behandelmethode dat je terugvalt in je oude patroon en opnieuw klachten krijgt. Dat vraagt ook aanpassingen in je eigen gedrag. We vragen commitment, want je blijft uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat. Onze kennis van het vak gekoppeld aan je eigen inzet en openheid zorgen uiteindelijk voor het beste resultaat. Uiteindelijk is het doel dat je beter leert omgaan met vergelijkbare situaties in de toekomst. Ook leer je situaties te herkennen en weet je wanneer je moet ingrijpen om herhaling te voorkomen.

Met welke klachten?
Herken jij onderstaande situaties? En merk je dat je vastloopt in je dagelijkse leven? Misschien is haptotherapie voor jou dan een goede behandelmethodiek.

  • Klachten bij burn-out.
  • Relationele problemen.
  • Negatief zelfbeeld.
  • Klachten met betrekking tot persoonlijke groei en zingeving.
  • Vragen of problemen met betrekking tot de opvoeding.

Vergoedingen
Voor het maken van een afspraak heb je geen verwijzing nodig van de huisarts. Afhankelijk van de zorgverzekeraar, krijg je (een deel van) de behandeling vergoed. Vragen? Ik help je graag.

 

Maak kennis met onze behandelaars >>